Kosár:

0 termék - 0 Ft
Nincsenek termékek a kosarában.

LiPo akkumulátor

 

A Lithium Polymer, közismertebb nevén LiPo akkumulátorok speciális bánásmodot igényelnek a hagyományos (ólom-zselés) akkumulátorokhoz képest.

Fontos tudni, hogy a LiPo akkumulátor nem meríthető le teljesen, mert az az akkumulátor meghibásodásához vezet. Az akkumulátorban lévő cellák számától függ, hogy meddig lehet lemeríteni, hogy az ne sérüljön meg. Cellánkén 3,3V-ig lehet meríteni, ami azt jelenti, hogy a hajó akkumlátoraink amik 2 cellásak, 6,6V-ig meríthetők. (az általunk bérbeadott hajókba egy hangos csipogót szereltünk be, ami 6,6-nál erős hangjelzéssel figyelmeztet, hogy cserélni kell). Ha 6,6V alatti értéket mutat a voltmérő a hajótest kijelzőjén, akkor sérülhet az akkumulátor, ha esetlet 6,0 alá merül, akkor egészen biztos, hogy sérül!

Amennyiben a hajótesten található voltmérő megközelíti a 7,3-as értéket javasoljuk az akkumulátor azonnali cseréjét. 7,3-tól az akkumulátor drasztikus ütemben merül már.

Az akkumulátorokat a túltöltés ellen is védeni kell, de az általunk forgalmazott, illetve hajókhoz mellékelt akkumulátor töltők teljesen automaták, túltöltés elleni védelemmel el vannak látva, így erre a veszélyforrásra a rendeltetésszerű használat során külön nem kell figyelni. Azonban tűzvédelmi okokból kifolyólag a LiPo akkumulátorokat egy egy tűzálló tasakban szállítjuk, kérjük, hogy az éppen nem használt akkumulátorokat ebben tárolják, főleg a feltöltötteket.

Figyeljünk, hogy tűző napon ne hagyjuk kint az akkumulátorokat, az etetőhajóra se tűzzön a nyári időszakban nap, mert ez az akkumulátor meghibásodásához esetleg felrobbanásához vezethet!
Ideális használati hőmérséklet: 25-30C, de 60C főlé ne menjen a hőmérséklete!

A sok kompromisszumnak persze előnye is van, mert az ólom-zselés akkumulátorokhoz képest jóval könnyebbek, sokkal gyorsabban (30-60perc) feltölthetők és tovább is bírják a használatot. 

A LiPo akkumulátoroktól sokan félnek, de ennek a pár alapvető paraméternek az észbentartásával nagyon egyszerűen és biztonságosan lehet hosszútávon használni őket. Problémát csak az emberi figyelmetlenség okozhat.

Az akkumulátorokat minden esetben az etetőhajóról, halradaról lehúzva tároljátok hosszabb ideig, valamint a szállításnál mindenképpen kiszerelve kell tárolni! Ellenkező esetben az akkumulátorok túlmerülhetnek, károsodhatnak.

 

Bérlés esetén a túlmerítésből adódó akkumulátor meghibásodás a bérlő felelőssége, ebben az esetben a kaució összegéből levonjuk a tönkretett akkumulátor értékét!


 

[profiler]
Memory usage: real: 2097152, emalloc: 7204168
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem