Kosár:

0 termék - 0 Ft
Nincsenek termékek a kosarában.

Miért jó az etetőhajó?

Miért az etetőhajó a legjobb megoldás?

Mára szinte kötelező kellékké vált a nagyhalas pontyhorgászok körében a csónak vagy etetőhajó használata. A horgászat eredményességét jórészint az etetés határozza meg, valamint, hogy pontosan be tudjuk e juttatni a szerelékünket a kívánt területre. Ehhez pedig szükségünk van megfelelő eszközre, legyen szó nagy terület etetéséről, vagy koncentrált etetésről. Nem sok eszköz van a kezünkben:

  • Spomb
  • Csúzli
  • Dobócső
  • Egyéb katapultok
  • Csónak
  • Etetőhajó

Spomb

Eredményes használatához speciális felszerelésre (hosszú, erős bot, zsinór, orsó) van szükseg. Nagyobb távolságokat nehézkes elérni vele, sok gyakorlást igényel, hogy valaki pontosan tudja használni. Egyszerre csak kevés etetőanyag juttatható be.

Csúzli

Kis kézi csúzlival nem lehet nagy távolsára lőni, a bejuttatott etetőanyag típusa is korlátozott.

Dobócső

Nagy mennyiségű etetőanyag bejuttatására nem alkalmas, csak bojlit lehet vele bejuttatni, azt is csak egyesével.

Katapultok

Nagyon speciális csúzli kell hozzá, nagy méret, nehézkes használat, drága ár jellemzi. Hobby horgászok körében nem igazán elterjedt megoldás.

Csónak

Csónak már egy abszolút jól használható eszköz, viszont nem mindenhol lehet bérelni, saját csónakot pedig kevés ember tud magával szállítani, illetve az otthoni tárolása is problémát okoz sok esetben. Evezős csónak sok esetben kényelmetlen, az elektromos motorok pedig nagy, drága és nehéz akkumulátorokat igényelnek, használata kényelmes, de szállítása, tárolása már nem kifejezetten.

Etetőhajó

Kompakt méretének és nagyon sokoldalú felhasználhatóságának köszönhetően egy igazán jó megoldás, akár 4kg etetőanyag bejuttatására. Az általunk kínált etetőhajók hatótávolsága eléri az 500m-t és akár 2 db bojlis szereléket is be tudunk vele juttatni. Szinte megfizethehetlen extra a Halradar opció az etetőhajókon, aminek segítségével egész pontos képet kapunk az előttünk elterülő mederviszonyokról, mélységekről, hőmérsékleti adatokrol. Egészen pontosan ki tujduk választani, hogy melyik letörést, akadó környékét horgásszuk meg. Ez egy olyan előny, amin az eredményességünk múlhat! Több hajótípusunk is JET hajtásrendszerrel van ellátva, ami a sebességen túl ott mutat még nagy előnyt, hogy nem tud a rotorlapát köré felcsavarodni se a zsinórunk, sem pedig a növényzet. Olyan helyeken is kényelmesen használható, ahol a hagyományos rotorosok elkadnak, például a sűrű tökleveles tavakon.
Nappal is hasznos, de ejszaka kincset ér a GPS! A zászlóshajónkat egy speciális Halradar-GPS-Iránytű rendszerrel szereltük fel, melynek segítségével egy színes LCD kijelzőn tudjuk a hajónkat nyomon követni és 1-2m pontossággal odanavigálni az előre elmentett pontokra. Botonként menthetünk el pozíciókat, amivel utána nagyon egyszerűen be tudjuk juttatni a horgot pontosan oda, ahonnan előtte a halat adta vagy ahova az etetést csináltuk korábban.

Nem jelent többé problémát, ha kissebb a horgászbotunk és nem tudunk eldobni 100 méter főlé, viszont a halak a 150 méterre lévő szigetnél vannak. Biztos ismerős a helyzet... Etetőhajó vagy csónak nélkül ebben az esetben egy eredménytelen vagy legalábbis nem túl eredményes nap elé néztünk. Erre nyújt megoldást az etetőhajó! Vége az eredménytelenségnek! Mostantól csak arra kell figyelni, hogy kiválasszuk a tökéletes helyet és a tökéletes csalit, nem probléma, ha 200 méterre van a nádas széle.

Tudjátok, hogy már a Balatonon is váltható behúzós horgászjegy, ugye? Ha valahol, akkor ott szükség lehet a 3-400 méteres távolságokra is a nagyhalak érdekében!

A professzionális minőségű és felszereltségű etetőhajók azonban nagyon drágák, kevés ember engedheti meg magának, hogy a legfelsőbb kategóriából vásároljon. Egy GPS-es hajó ára nagyságrendileg 600.000 Ft. Kifejezetten pénzkidobás lenne megvásárolni, ha csak évente pár napot, vagy pár hetet van lehetőséged horgászatra fordítani. Venni egy leharcolt, használt "kínai" vagy "házi barkács" hajót szintén nem a legjobb megoldás, csak a baj van velük. Évente kétszer szeretnéd használni, de biztos akkor fogja bemondani az unalmast... nagy szerencse kell, hogy megbízható darabot fogjál ki.

Mi a megoldás akkor? A bérlés! Nálunk akár 1, de akár 14 napra is bérelhetsz magadnak egy etetőhajót. Választhatsz az egyszerűből, vagy a full extrás kivitelekből is, csak az igényeid szabnak határt. Ráadásul szolgáltatásunk nem csak személyes átvétellel tudod igénybe venni, hanem az ország bármely szegletébe el tudjuk neked juttatni egy masszív dobozban a DPD futárszolgálat sgítségével.

Egy kis ízelítő a kínálatunkból:

 

 

 

[profiler]
Memory usage: real: 2097152, emalloc: 7233728
Code ProfilerTimeCntEmallocRealMem